På bildet fra venstre: Ole Jacob Holli, Proaid og Brynjar Kværnstuen, Firesafe.
Fra juni 2019 overtok Firesafe kundeporteføljen innen kontroll av brannmateriell fra selskapet Proaid AS.

Proaid AS har siden oppstarten i 2010 jobbet målrettet med å kunne tilby flere tjenester innen HMS og har i tillegg til bedriftsmarkedet også jobbet mye mot private lokalt i Østfold. De skal fortsatt drive videre, men vil fremover ha fullt fokus på opplæring og produktsalg innen førstehjelp. Firesafe vil også gjennom det nyetablerte samarbeidet kunne tilby en høyere kvalitet på kurs innen førstehjelp.

- For oss som driver relativt «smått» i markedet, så ser vi det som mer lønnsomt å få med en aktør som Firesafe for å kunne utvikle eksisterende portefølje, herunder flere tjenester til kunden samt muligheten til å vokse innenfor førstehjelpskurs, sier Ole Jacob Holli, Daglig leder i Proaid.

Overtakelse av porteføljen er i tråd med Firesafe strategi om å styrke sin posisjon som den ledende leverandøren av brannsikkerhet i Norge.

- Markedet i Østfold er viktig for Firesafe, både innenfor kontrollvirksomheten og vår entreprenørvirksomhet. Vi ser en betydelig økning i aktiviteten i 2019, så det å i tillegg få lov til å overta Proaid sin portefølje, gjør det enda enklere for Firesafe å møte Østfold-markedet med flere ressurser. Eksisterende Proaid kunder skal oppleve at alle rapporter/dokumentasjon og leveranser kommer på løpende bånd med en fortsatt lokal tilstedeværelse, sier Brynjar Kværnstuen - Direktør Kontroll & Service i Firesafe.

Om Proaid

Proaid AS ble stiftet i 2008, som tilbyder av kurs og produkter innen førstehjelp, med over 30 års erfaring innen førstehjelp og med bakgrunn fra ambulansetjenesten. I 2010 tok Proaid over porteføljen til tidligere brannvernsfirma «Bedriftskompetanse» og kunne fra dette tidspunktet tilby et bredere spekter innen HMS, både innenfor brann og førstehjelp.

 

Om Firesafe

Firesafe er Nordens største selskap innen brannsikring, og Norges ledende aktør innen brannteknisk rådgivning og installasjon, samt kontroll og service av branntekniske installasjoner.  Firesafes verdier er kompetent – profesjonell – engasjert. Markedsområdene er bygg og tunnel. Firesafe Energy er datterselskap med markedsområde offshore/marine. Hovedkontoret er i Lørenskog utenfor Oslo. Firesafe har blant annet sentral godkjenning for prosjektering og kontroll brannkonsept i tiltaksklasse 3, samt overordnet ansvar utførelse av bygninger i tiltaksklasse 2. Selskapet har kontorer i de fleste større byene i Norge, Danmark, Sverige og Finland.  Firesafe ble etablert i 1981 og konsernet har 660 ansatte og en årlig omsetning på MNOK 820.