Heidi Abantao blir ny HR-sjef i Firesafe Norge, Nordens ledende aktør innen brannsikring. Hun er opptatt av to ting: Å være ute i felten og få flere kvinner inn i ledelsen.

– Som HR-sjef vil jeg ha overordnet ansvar for Firesafes personalpolitikk og kompetanseutvikling, i tillegg til oppgaver knyttet til HMS og kvalitet. Vårt mål er å være en trygg og god arbeidsplass for våre ansatte, og å være en foregangsbedrift innen HMS, sier Abantao. Abantao jobber allerede i Firesafe som HMS- og kvalitetsansvarlig, og vil beholde det tidligere arbeidsansvaret i ny stilling. Hun er utdannet fysioterapeut, med videreutdanning innen organisasjonspsykologi og arbeidsmedisin.

Firesafe har om lag 500 ansatte i Norge gjennom datterselskapene Firesafe Tech, Christiania Brannteknikk og Firesafe Energy.

Vil ha mangfold
Hun fremhever at den viktigste oppgaven som HR-sjef blir å skape verdi for lederne i Firesafe. – Da må jeg være ute i avdelingene hvor arbeidet skjer, og da mener jeg ikke å bare stikke innom avdelingen, men å være ute i felten blant serviceteknikerne og montørene våre. - Det er mye bra som kan gjøres fra hovedkontoret i Lørenskog, men absolutt ikke alt, å bli sett som medarbeider er svært viktig, sier Abantao. – I tillegg er jeg opptatt av at vi skal få flere kvinner inn i ledelsen. Ikke for å pynte på statistikken, men fordi jeg mener det er et viktig grep for å skape verdi. Det er et mål jeg deler med administrerende direktør Morten Ameln, og noe jeg gleder meg til å jobbe for, avslutter Abantao.