Mathias går 2 året på branningeniørstudiet ved HVL campus Haugesund. 5 semester (høsten 3 året) på branningeniør studiet har de valgfag der de kan velge mellom blant annet beredskapsledelse, matte 3 og praksis i ingeniørstudiet. Mathias valgte praksis i ingeniørstudiet hos Firesafe. Vi tok en prat med Mathias etter at han har vært med Kontroll & Serviceavdelingen ut på oppdrag.

Var det noe du fikk ny kunnskap om – noe du ikke visste fra før?
Før jeg ble med Kontroll & serviceavdelingen ned på Hotell Norge, gikk vi igjennom NS 3926-1:2017 og hvordan et ledesystem blir prosjektert. I tillegg fikk jeg en innføring i forskjellige typer ledesystem. Fordeler og ulemper ved de forskjellige , samt hvordan de løser utfordringer ved for eksempel slitasje.     

Var det noe du så/opplevde som du kommer til å bli mer opptatt av framover?
Et ledesystem har i hensikt å lede personer ut av bygningen i en nødsituasjon. Dermed har det noe å si hvilken side av korridoren man setter ledelinjene, med tanke på utformingen av korridoren, hvor møbler skal plasseres, osv. slik at ledelinjene blir mest mulig synlig. Dette gjelder også rømningsplaner og manuelt slokkeutstyr.

Hva var best med uken?
Det var kjekt å kunne se i praksis hvordan det etterlysende ledesystemet, rømningsplaner og manuelt slokkeutstyr ble montert, hvor det ble montert og hvordan det så ut når man var ferdig. Ellers var det beste med uken å jobbe  med hyggelige kollegaer.

Var det noen utfordringer?
Hotell Norge er en ganske stor bygning, det er mange firmaer fra forskjellige fagfelt som er inne å jobber samtidig. Vi var avhengig av at alle gulvlister var kommet på plass, før vi kunne montere på ledelinjene. Av ulike årsaker var ikke alltid gulvlistene på plass når vi var klar til å montere, dermed måtte vi begynne å montere et annet sted. Da var det viktig å ta en kvalitetssikring innimellom for å sikre oss  at vi hadde fått med oss alle steder der det skulle være ledelinjer. Når det er mange folk inne og jobber samtidig kan det samle seg utstyr, møbler og pappkartonger osv. ute i korridoren, dermed måtte vi flytte på noen ting for å komme til gulvlistene hvor vi skulle montere ledelinjene.