Trainor og Firesafe gjør det enkelt å gjennomføre Varme Arbeider sertifisering

Medarbeider med flammer i bakgrunnen

Det nye produktet utviklet av Trainor og Firesafe gjør det enkelt å ta komplett Varme Arbeider sertifikat som e-læring, inkludert slokkeøvelsen. Trainor har markedets beste e-læring og Firesafe har 17 lokasjoner for den påkrevde slokkeøvelsen.

Kurset finner du her

Stor etterspørsel
Etterspørselen etter nettkurs og e-læring i bygg- og eiendomsbransjen har økt betraktelig de siste årene og skjøt ytterligere fart i takt med koronapandemien. – Vi har aldri solgt så mange digitale kurs som nå, forteller Trond Løfqvist i Trainor. Så er det noen kurs som også har en obligatorisk praktisk del som må utføres for å få utstedt sertifikat. Varme arbeider er et slikt kurs.

Alle som jobber med såkalt varme arbeider i miljøer der det er brannrisiko, må ha Varme Arbeider kurs. Kurset gir sertifisering, og sertifikatet har en varighet på 5 år. Hensikten med kurset er å få ned antall branner og forsikringsutbetalinger som følge av varme arbeider. I tillegg til et teoretisk kurs, kreves dokumentasjon på at man har gjennomført praktisk slokkeøvelse, før sertifikatet blir utstedt av Norsk Brannvernforening.

Unik kombinasjon av e-læring og praktisk øvelse
Nå etablerer Trainor og Firesafe et helt nytt tilbud for e-læring i Varme Arbeider som inkluderer den praktiske slokkeøvelsen. – På trainor.no velger du hvor du vil gjennomføre slokkeøvelsen, og deretter får du tilgang til Varme arbeider e-læring. Dette er markedets enkleste og mest effektive vei til sertifikatet, sier Trond Løfqvist i Trainor.

E-læring kan være bedre enn tradisjonelle kurs
– E-kurs er i mange tilfeller bedre enn tradisjonelle kurs. Gjennom ny teknologi kan vi ta kursdeltakerne med i ulike scenarier og simulere hendelser de kan kjenne seg igjen i. Innslag av animasjonsfilmer og testing underveis i kurset engasjerer og gir godt læringsutbytte, sier Trond.

Det er mange fordeler med kurs på nett. Det handler om både tid og indirekte besparelser – men viktigst av alt gir det større fleksibilitet for kunden. Samtidig må man i tillegg Varme Arbeider-kurs ha en praktisk slokkeøvelse.

-Denne tilbyr vi nå på 17 ulike lokasjoner i Norge, sier kursansvarlig Peter Høyum i Firesafe. – Som landsdekkende totalleverandør innen brannsikring har vi avdelinger og kompetent personell over hele Norge som kan gjennomføre godkjente slokkeøvelser. Vi er veldig glade for å inngå samarbeid med Trainor, og ser at vi sammen kan tilføre markedet et konsept som er unikt og gir store fordeler for alle som må ta Varme Arbeider kurs, sier Peter.

Flere språk
Den beste læringen skjer på et språk man behersker. Derfor lages Varme arbeider-kursene til Trainor på en rekke språk. –  Slokkeøvelsen holdes i hovedsak på norsk og engelsk, også kan vi tilrettelegge hvis kunden ønsker det, sier Peter Høyum i Firesafe. 

Kurset er tilgjengelig på www.trainor.no. Her finner du, i tillegg til en stor kursportefølje, også landets største elektrofaglige forum, sikkerhetskort, kompetanseoversikt og en rekke muligheter til tekniske integreringer med dine egne systemer.

Firesafe tilbyr også en rekke andre kurs inn brannvern, se vår kursmeny her.

Om Trainor
Trainor leverer opplæring, digitale løsninger og teknisk rådgivning til offshore, maritim og landbasert industri og en bred energibransje verden over. Fra vårt hovedkontor i Tønsberg har vi kurset folk i elsikkerhet i over 30 år. Vi var blant de aller første aktørene da vi lanserte vårt første e-læringskurs i 1996. Siden den gang har tradisjonell og digital opplæring gått hånd i hånd. Vi legger vår ære i å lage kurs som gir høyt faglig utbytte, engasjerer og underholder. Hele tiden dedikert til sikkerhet.

Om Firesafe
Firesafe har brannsikret Norge i 40 år, og er i dag ledende i markedet innen brannsikring av nybygg og eksisterende bygg.  I 2021 omsetter vi for cirka 1 milliard NOK. Selskapets virksomhet består av bygningsmessig brannsikring, brannsikring av tunneler, brannsikring offshore, brannteknisk rådgivning, brannalarmtjenester, kontroll og service samt salg av spesialprodukter innen brann. Firesafe har 800 ansatte i Norden med avdelinger i alle større byer i Norge samt datterselskap i Sverige, Danmark og Finland.