Tveita borettslag har hatt sine branndører siden blokkene ble bygd i 1969. Borettslaget har hele 819 leiligheter fordelt over 65000m2, med ca. 1600 beboere - som er flere mennesker enn enkelte kommuner i Norge. 

Tiden var nå inne for å bytte dørene og oppgradere brannsikkerheten i blokkene. Firesafe monterer derfor nye branndører som er oppgradert i henhold til nye brannkrav. De nye dørene er bedre lydisolert og tettere slik at varmen holder seg bedre inne i leilighetene. Branndørene blir montert med FG-godkjent sylinderlås. 

Prosjektet innebærer at Firesafe skal demontere og installere ca 150 branndører til leilighetene, samt bytte ut branndører i resterende del av høyblokkene. Prosjektet vil være ferdigstilt til jul. Tveita borettslag er unikt, de har hele 80 brannslanger i borettslaget. Dette er med på å øke brannsikkerheten i blokkene betraktelig. Firesafe har også fått gleden av å levere nye brannslanger.

Da Tveita borettslag hadde opplæring i bruk av brannslanger, deltok 150 entusiastiske beboere. Kontroll og service avdelingen i Firesafe utfører årlige kontroller på slokkeutstyr. 

 

 

Om branndører:

Dører og andre åpninger i en vegg skal motstå brann like godt som resten av veggen. Unntaket er rømningsvei, hvor brannmotstanden kan være halvparten av motstanden til veggen. I enkelte områder skal branndører og porter også skal være selvlukkende og røyktette. Branndører skal ofte også tilfredsstille krav til innbruddsikkerhet og estetikk, og ha lyddempende egenskaper. Riktig montering er en forutsetning for brannmotstand og lyddemping.