VR slokkeøvelse

Digital brannøvelse i VR

Digital brannøvelse i virtual reality. Lær slokking på en miljøvennlig og engasjerende måte. Prøv så mange ganger du vil! VR slokkeøvelse dekker myndighetenes krav til brannopplæring.

Vi i Firesafe gir deg muligheten til å trene brannslokking ved å bruke Virtual Reality Slokkeøvelse. Dette er en teknologi som gir en realistisk og sikker opplevelse av brannslokking.

Av hensyn til miljø og bærekraft er det besluttet at tradisjonelle skarpe øvelser skal fases ut av ordningen. Fra 1.1.2027 godkjennes kun digitale øvelser (VR-øvelser) i forbindelse med kurs i varme arbeider.

Firesafes VR-slokkeøvelse passer for alle som ønsker å øve på brannslokking i en trygg og kontrollert setting. Dette inkluderer bedrifter, skoler, hotell, sykehus og andre virksomheter som er pålagt å gjennomføre brannvernopplæring.

Deltakerne trener slokking av en virtuell brann, som oppleves virkelig, uten brennbart materiale, uten utslipp av slukkemiddel og røyk, i et miljø som ligner på egen arbeidsplass.

Kurspåmelding

Instruktørledet på din lokasjon med VR

Slik foregår en slokkeøvelse i VR:

 • Instruktør avgir en kort forklaring av hva som skal foregå
 • Deltaker tar på brillene, og befinner seg nå i et miljø hvor det utvikles en brann
 • Deltaker velger slokkemiddel og forsøker å slukke brannen ved å benytte et faktisk slokkeapparat som oppfører seg helt realistisk i VR-miljøet
 • Når deltaker er ferdig, mottar denne en rapport om forsøket:
  / Vellykket eller ikke vellykket slokking
  / Andel slokkemiddel benyttet
  / Tidsbruk
  / Røyk pustet inn

 

Praktisk informasjon:

Målgruppe: Ansatte og brukere av bygg

Mål: Etter kurset skal deltakeren ha fått tilstrekkelig kunnskap til å kunne bruke diverse slokkeapparater

Innhold: Teori og praktisk slokkeøvelse

Varighet: 1-2 timer (5-10 min pr. deltaker)

Pris: Fra NOK 10.900,- (gruppe)

Fordeler med slokkeøvelse i VR

Slokkemetoder

Vi benytter et 6kg slokkeapparat som gjør det realistisk å slukke brann i VR-miljøet. Lær hvordan du bruker forskjellige slokkere, og hvordan ulike branner reagerer på ulike slokkemidler. Deltakere kan velge mellom 5 forskjellige slokkere; CO2, skum, pulver, vann, og frityr.

Scenario og lokasjon

Alle branner starter i det små og kan, med riktig innsats, slukkes før den blir stor. Ingen branner er helt like, og både flammer og røyk oppfører seg forskjellig avhengig av hvor det brenner og hva som brenner. Med vår VR-løsning får deltakerne prøvd seg på forskjellige typer branner i ulike miljøer. Vi har spesifikke miljøer som industri, sykehus, lager, bil, og mye mer.

Det er røyken som dreper

Røyk er det farligste ved brann, og i vår VR-løsning blir du kjent med hvor raskt røyk faktisk sprer seg og fyller opp rommet du befinner deg i. Du vil bli kjent med realistisk røyk- og flammespredning, og føle på stresset ved en pågående brannalarm.