Branndører, brannporter og branngardiner

Dører og andre åpninger i en vegg skal motstå brann like godt som resten av veggen. Firesafe hjelper dere gjerne med å finne riktig løsning.

Installasjon av branndør

Installasjon

 

HVA: Det finnes flere ulike typer branndører og brannporter, og vi kan levere dører i både stål og tre, tilpasset kundens ønsker og behov. En branndør skal i utgangspunktet ha den samme brannmotstanden som veggen den er montert i, og skal være utstyrt med riktig type lås og beslag etter funksjonen den er tiltenkt. Det er viktig at hver enkelt branndør er prosjektert med rett brannmotstandsklasse, røyktetthetskrav, lyd, lås/beslag, terskel, hengsler, farge og størrelse tilpasset miljøet den er montert i. Ved installasjon av branndører, brannporter og branngardiner så skal leverandørens montasjeanvisning alltid følges.

HVORFOR: Branndører, brannporter og branngardiner hjelper til med å hindre brannspredning i bygg. Dører og porter skal opprettholde sin funksjon i en brannsituasjon.

Installering av branndør

Kontroll og service

 

HVA: Det er viktig å kontrollere at branndører, branngardiner og brannporter fungerer som de er tiltenkt. Syklusen på kontrollen skal være tilpasset byggets størrelse, kompleksitet, bruk og risiko. Kontroll av dører, luker og porter skal skje minst én gang i året, og helst oftere dersom dørene/branngardinene er mye i bruk.

 

HVORFOR: Kontrollen viser om det er nødvendig med service eller utskiftning, slik at dørene, portene og branngardinene kan opprettholde sin funksjon.

Vi står klare til å hjelpe deg

Som totalleverandør kan vi bistå deg med både stort og smått. Om det er noe du lurer på så ikke nøl med å ta kontakt – vi står klare til å hjelpe deg!

Relaterte tjenester

Relaterte produkter