Firesafe Energy er tildelt kontrakt på Johan Castberg FPSO Topside

Firesafe energy drain gullies and fire walls

Firesafe er Nordens største totalleverandør innen brannsikring. Ved siden av tradisjonell branntetting har selskapet de siste årene også satset innen offshore og marine gjennom datterselskapet Firesafe Energy.

–Vi er veldig stolte og glade for denne kontrakten. Den viser at Equinor og Aker Solutions gjør det mulig for nye og sultne aktører med god teknologi å vinne frem i konkurranse med langt større aktører, sier Daglig Leder i Firesafe Energy AS, Erik Ulevik.

Kontrakten innebærer design, produksjon og bistand under installasjon av ca 700 meter av såkalte drain gullies og fire walls. Dette er fleksible brannskiller med bredde fra 360mm til 1000mm.
Designmessig er de basert på våre andre produkter for å stoppe utblåsninger og branner rundt stigerør (risere), kalt Fire & Blast Bellows som bla. nylig er levert til Johan Sverdrup Drilling Platform.

Kort fortalt består produktene av et sett med brannmotstandige duker som er designet for, og har bestått tester for, å motstå branner med intensitet på 10 minutter Jetfire 350 kW/m2 med direkte påfølgende 110 minutters hydrokarbonbrann (H0).

Dukene som går både langskips og tverrskips er sveiset til de enorme modulene, dekkseksjonene og tverrgående skilleveggene like under skipsdekket. De er designet ,for å i det daglige, lede vekk overvann i tillegg til å sikre trygg evakuering ved å stoppe spredning av brann dersom ulykken skulle oppstå.

Beregnet levetid på produktene som skal stå i ekstreme værforhold i Barentshavet er 30 år. For å sikre dette er det brukt spesialduker fra søsterselskapet Protan AS.

Designstart er umiddelbart med levering i begynnelsen av 2020 og montering iht prosjektets planer.


Eksempel på drain gullies og fire wall som møtes