Branngardiner til næringsbygg

Branngardiner til næringsbygg

Branngardiner kan bidra til å begrense spredning av brann siden de er laget av brannsikkert materiale.

Kontakt oss

For at noe skal kunne brenne, kreves det tre ting: Tilførsel av oksygen, varme og brennbart materiale. Dersom du forhindrer tilførsel av ett eller flere av disse elementene, vil brannen kveles.

Ved å helle vann på flammene vil temperaturen senkes, og derfor benyttes ofte vann til brannslukking. En annen effektiv metode er bruk av branngardiner. Branngardinene kan effektivt forhindre at brannen sprer seg videre, og de forhindrer tilførsel av oksygen til brannen.

Alle våre branngardiner og -porter er testet og sertifisert i henhold til ny EU-standard,  Europeisk Norm 1634. Ta kontakt i dag om du trenger hjelp med branngardiner i ditt næringsbygg.

Hva er branngardiner?

Brannporter- eller gardiner kan betraktes som en rullegardin i et ikke-brennbart materiale. En røykgardin leveres i forskjellig materiale. Hvilket materiale som passer best, er avhengig av hvilke krav som settes til brannmotstand.

Branngardiner er effektive sikringssystemer som ofte benyttes i næringsbygg og andre lokaler. Når du senker branngardinen, forhindrer du at varme og flammer sprer seg videre til flere rom.

brannprosjektering

Brannporter- og gardiner er derfor ypperlige å benytte som et redskap for seksjonering, og kan gi effektiv beskyttelse av nødutganger og rømningsveier. Branncellebegrensing og forhindring av brannsmitte via åpninger i vinduer kan også begrenses.

Ønsker du å vite mer om mekanismene bak en brann? Les mer om dette her.

Bruksområder for brannporter- og gardiner

Røykgardiner er spesielt egnet til store veggåpninger. Dette kan for eksempel være i et næringsbygg, ved inngangen til et lager.

Brannsikre gardiner gjør seg også nyttige der det ikke er plass til brannvegger eller egne stålporter, eller der dette ikke er praktisk å ha.

Hva er en automatisk branngardin?

Dersom du har en automatisk branngardin, vil denne gå automatisk ned på en kontrollert måte dersom brann skulle oppstå. Dette forhindrer spredning av røyk og bidrar til å kvele flammene i rommet der det brenner.

Ved aktivering av brannalarm senkes gardinen ned, og den vil åpne seg igjen så snart alarmen nullstilles. Dette gir deg ekstra trygghet, siden gardinen vil lukke seg når det ikke er mennesker til stede i bygningen som kan gjøre dette manuelt.

En automatisk branngardin går gjerne på batteri, slik at den ikke er avhengig av strømforsyning for å virke. Branngardinen leveres i et brannsikkert materiale som glassfiber eller lignende.

brannrådgiver

Virkningsmekanisme for brannsikre gardiner

Virkemåten til en brannsikker gardin er forholdsvis ukomplisert. Vanligvis er gardinen rullet opp rundt et stålrør, og ligger skjult i en boks av stål over veggåpningen.

Gardinen har en spesialdesignet motor som sørger for at den senkes automatisk ned på en kontrollert måte dersom brannalarmen utløses. Gardinen senkes ved hjelp av tyngdekraft, med såkalt «gravity failsafe»-motorikk.

Brann- og røykgardinen aktiveres hvis det sentrale brannalarmsystemet reagerer på røyk, og deretter viderefører signalet gjennom en potensialfri kontakt.

Montering av brann- og røykgardin

Når en branngardin skal monteres, tas det hensyn til arkitektoniske og bygningsmessige forhold i bygget. Som regel vil gardinen monteres på én av følgende to måter:

  • Toppboks og styringsskinner som plasseres skjult i en veggåpning. Det kan fås innebygde skinner i veggen.
  • Toppboks og styringsskinner monteres på utsiden av veggen, direkte over åpningen i veggen. Toppboksen kan eventuelt skjules.

Firesafe

Branngardinen leveres i forskjellig materiale

Brann- og røykgardiner leveres i forskjellig materiale avhengig av behov for brannmotstand. Med integritet klasse E120 eller E60, betyr dette at gardinen vil tåle flammer i henholdsvis 120 eller 60 minutter.

Den brannsikre gardinen kan også leveres med brannmotstand som tåler termisk stråling (betegnelse «w»). Slike gardiner merkes med f.eks. Ew60.

Trenger du branngardiner?

Firesafe leverer kvalitetssikrede automatiske branngardiner som gir deg den tryggheten du trenger. Vi gir deg gode råd når det kommer til brannmotstand og montering.

Som totalleverandør leverer vi alt innen brannsikring. Det er viktig å kombinere tiltak og branntekniske installasjoner som passer ditt bygg. Branngardiner kan hindre at brannen sprer seg, et slukkeanlegg kan slukke brannen og røykluker i taket kan ventilere ut giftig røyk som oppstår under brann.

Vi har 40 års erfaring med brannsikkerhet i alle typer bygg – alt fra store kontorbygg og fabrikker til borettslag og bygårder. 

Ta kontakt for prosjektering av branngardiner til ditt bygg.

Medarbeider som smiler

Vi står klare til å hjelpe deg

Som totalleverandør kan vi bistå deg med både stort og smått. Om det er noe du lurer på så ikke nøl med å ta kontakt – vi står klare til å hjelpe deg!