Firesafe kjøper Vekos

Firesafe kjøper Vekos

Firesafe kjøper Larviksbedriften Vekos og øker satsingen på automatiske slokkeanlegg. – Med kjøpet av Vekos styrker vi vår satsing på automatiske slokkeanlegg. Vekos har solid kompetanse innen prosjektering og installasjon av slokkeanlegg, sier adm.dir. Morten Ameln i Firesafe.

Vekos ble etablert i 1990 og er markedsleder i Norge innen høytrykkvanntåke. Bedriften omsetter for ca 32 mill kr og har 15 ansatte. Vekos prosjekterer og installerer både stasjonære anlegg og mobile anlegg i tillegg til spesialanlegg for gjenvinningsanlegg. De har prosjekter over hele landet, noen prosjekter som er utført den siste tiden er Elkem i Mo I Rana, Rolls Royce i Trondheim, ROAF Avfallsforedling i Lillestrøm, samt Ålesund kirke og omsorgsboliger for Larvik kommune og Hadsel kommune.

Utfordrer til tradisjonell sprinkler

– Vanntåke har mange fordeler sammenlignet med tradisjonell sprinkler. Kravet til vanntilførsel som kan være et problem mange steder, er mindre, og skadene ved en eventuell utløsning av anlegget blir vesentlig mindre, fortsetter Ameln.

– Vekos leverer også mobile anlegg som et forebyggende tiltak for å beskytte personer som ikke er i stand til å ta vare på seg selv ved et branntilløp. I tillegg har de spennende løsninger for bruk på gjenvinningsanlegg der branner har vært et økende problem de siste årene, sier Ameln.

– Vi tror Firesafe er den rette bedriften til å ta Vekos videre. Det er mange synergier mellom de to bedriftene, både når det gjelder produkter og kompetanse, sier styreleder i Vekos, Lars Thoresen.

 – Firesafe har ressurser og vilje til å utvikle bedriften videre» og vi er veldig glade for denne løsningen. sier Thoresen.

– Vekos er en viktig del av Firesafes videre satsing for ytterligere vekst og sterkere konkurransekraft i årene framover, avslutter Morten Ameln.

På bildet fra venstre:Lars Thoresen, styreleder Vekos, Harald Riis Nilsen, driftsleder Vekos, Morten Ameln, adm.dir Firesafe