Fire brannsikringsmontører om å jobbe i Firesafe

Iselin, Celina, Sofie og Synnøve forteller om hvordan det er å jobbe som brannsikringsmontører, hvordan de opplever å jobbe i en mannsdominert bransje og hva de tenker om en karriere i Firesafe. De deler gode råd til kvinner som er usikre på om en karriere innen brannsikring er noe for dem. De er helt sikre på at dette er et yrke som passer for mange.

Tor Erik, avdelingsleder NordVest og Mette, CHRO/bærekraftsansvarlig forteller mer om Firesafes fokus på kjønnsbalanse og ambisjonen om en større andel kvinner i hele organisasjonen.

Iselin

Etter ni år i helsevesenet ønsket jeg å utfordre meg selv i en helt annen bransje, og Firesafe kunne tilby meg de utfordringene.

Det å jobbe i en mannsdominert bransje opplever jeg kun som positivt. 99% av alle vi møter sier de synes det er hyggelig og gøy med kvinner i bransjen og ønsker flere skal tørre å satse.

Det beste med å jobbe i Firesafe er tilliten jeg har fått av ledelsen, at jeg får muligheten til å vokse og lære, og utfordre meg selv. Og ikke minst arbeidsmiljøet og samholdet, ikke bare oss montører imellom, men også med ledelsen. De er flinke på å inkludere oss slik at vi får bedre forståelse for arbeidet vi utfører. Mine ambisjoner er at om 10 år har jeg tilegnet meg nok kunnskap til å være avdelingsleder.

Celina

Jeg begynte i Firesafe som montør fordi jeg synes det virket som en spennende og viktig jobb. I tillegg passet det bra for meg som er glad i en fysisk og variert hverdag. Jeg trives veldig godt, føler meg godt tatt imot, og kommer bra overens med alle. Jeg har et inntrykk av at mennene også synes det er positivt med flere kvinner i bransjen.

Firesafe tilbyr mange tjenester og man lærer stadig noe nytt, noe som gjør jobben variert og spennende. Jeg opplever at det er en trygg og god arbeidsplass, så om 10 år er jeg forhåpentligvis fortsatt i Firesafe og trives med det. Hvis andre kvinner der ute synes det virker spennende så vil jeg absolutt anbefale å prøve det ut – jeg angrer ikke ett sekund! Firesafe ønsker helt klart å få inn flere kvinner, og alle blir godt tatt imot og det er mye fokus på trivsel.

Sofie

Med utdanning fra videregående og med lite arbeidserfaring valgte Firesafe å ta sjansen på meg som brannsikringsmontør. Det som fikk meg til å søke var at det ble lovet en aktiv og variert arbeidshverdag.

Det å være kvinne i en mannsdominert bransje er helt supert. Jeg har nå hatt denne jobben i tre år og det har vært svært lite å sette fingeren på når det kommer til det å være kvinne. Jeg blir alltid møtt med respekt og blir behandler likt som alle andre. Store byggeplasser er også veldig gode på å tilrettelegge med egne garderober.

Det beste med å jobbe i Firesafe er enkelt; en varierende hverdag, å få reise til forskjellige steder å møte nye mennesker, og ikke minst – mine fantastiske kollegaer. Hva jeg gjør om 10 år vet jeg jo ikke, men fra å ikke ha noe kjennskap til bransjen fra før så trives jeg veldig godt, så jeg håper å fortsatt være i denne bransjen. Brannsikring er et omfattende tema og jeg har fortsatt mye å lære.

Hvis jeg skal gi råd til andre kvinner som vurderer brannsikringsbransjen må det være at dette er en spennende bransje, og har du lyst å gå en vei ikke mange andre tar så er dette veien å gå. Ta sjansen og tør å utfordre deg selv – vi trenger flere kvinner. Jeg var den første kvinnen i min avdeling på lang tid, men etter meg har det kommet tre til på kort tid. Vi blir godt tatt vare på og jeg har ingenting å utsette på miljøet vi jobber i.

Synnøve

Jeg ønsket meg en aktiv og variert arbeidshverdag, og valgte Firesafe fordi her kunne jeg bli tilbudt dette. Jeg har alltid vært fascinert og opptatt av brannsikring, og siden jeg har bakgrunn fra teknisk tegning og har teorien  på plass, ønsker jeg nå å få inn det praktiske også.

Jeg har kun gode erfaringer som kvinne i mannsdominerte yrker, og jeg føler meg godt ivaretatt, spesielt her i Firesafe. Økt fokus på å få inn flere kvinner i dette yrket er viktig og bra. Man må være litt tøff, men jeg ser også at vi myker opp den harde «gutta-kulturen» litt. Mannfolk har godt av å måtte skjerpe seg litt på jobb og tenke seg om et par ganger før de åpner munnen.

Nå har jeg akkurat startet i Firesafe, og så langt er en aktiv hverdag med varierte oppgaver noe jeg setter høyt. Inntrykket jeg har så langt, både av arbeidsoppgavene og menneskene som jobber her, er veldig bra, så dette lover godt. Om 10 år jobber jeg i Firesafe, forhåpentligvis som brannrådgiver og servicetekniker, og jeg håper at drømmen om å fullføre en bachelor innen Branningeniør blir til virkelighet.

Kvinner som har en praktisk tilnærming til læring og arbeid anbefaler jeg å søke jobb i Firesafe. Her har vi et veldig fint og inkluderende miljø med masse kjekke kollegaer og mange spennende muligheter. Firesafe er opptatt av å rekruttere kvinner, og jeg har fra dag én følt meg både velkommen og verdsatt. Tor Erik og gjengen så et potensiale i meg som jeg selv overså, og jeg er veldig takknemlig for muligheten, og setter stor pris på tilliten de har til meg.

Tor Erik

Tor Erik Bjermeland, avdelingsleder i Firesafe NordVest er helt tydelig på sitt formål: «Vi vil sette et fotavtrykk som viser at vi ligger i front av å skape muligheter i bygg og anleggsbransjen for alle, uansett bakgrunn eller kjønn. Gjennom dette så ser vi at det skapes større verdier ved å ha et mangfold som gjør at hverdagen går fra å være mannsdominert til en hverdag der det bygges muligheter, kompetanse, samhold og eierskap.

Vi  er stolte over å ha fire kvinner på laget, og vi ønsker flere inn, både til oss og i hele bygg og anleggsbransjen.»

Mette

Mette Brinck, CHRO og bærekraftansvarlig i Firesafe, forteller at kjønnsbalanse er et fokusområde i organisasjonen: «Firesafe-konsernet har en rekke bærekraftsmål, hvorav ett er å oppnå en jevnere kjønnsbalanse. Vi er stolte av alle våre dyktige kolleger av begge kjønn, men vi mener at større diversitet vil skape en enda bedre arbeidsplass og gjøre Firesafe mer attraktiv som arbeidsgiver.

I dag er det mindre enn 10% kvinner i hele konsernet og innen enkelte ansattkategorier er andelen enda lavere. Dette gjelder spesielt innen montør- og teknikeryrket, men også blant ledere. Vi har derfor valgt å fokusere på kjønnsbalanse som et eget mål fremover, og da er det fantastisk å se at det er avdelinger som har kommet så langt i dette arbeidet som våre kolleger i NordVest, ledet av Tor Erik Bjermeland. Her har avdelingen aktivt søkt etter kvinnelige kolleger, og er nå oppe i 20% kvinneandel. NordVest ligger an til å bli den første avdelingen i Norge som når vårt mål på 25%. Det er gøy å se at målrettet arbeid lønner seg!»

Vil du jobbe i Firesafe?

Med høye ambisjoner for fremtiden er vi avhengige av å ansette dyktige og engasjerte medarbeidere. Hos oss får du spennende oppgaver, utfordringer og et hyggelig arbeidsmiljø. Se alle ledige stillinger her