Scandic Hotels og Firesafe – Trygge medarbeidere og gjester gjennom Nordisk samarbeid om brannsikkerhet

Hotellkjeden Scandic har i lang tid jobbet aktivt med brannsikkerhet, og ønsker sammen med Firesafe å ta arbeidet til et nytt nivå. Samarbeidet omfatter blant annet et digitalt system for å håndtere brannsikkerhetskontroller.

–Det digitale systemet, som skal brukes til kriseøvelser og arbeid med hjertestartere, vil anvendes av alle våre hoteller, noe som krever en god teknisk plattform og en vilje til å stadig utvikle systemet. Med Firesafe får vi også muligheten til å sikre kompetanse og skape en brannsikkerhetsutdannelse i verdensklasse, sier Peter Claeson, Safety & Security Manager i Scandic Hotels.

Som markedsleder innen brannsikkerhet, er dette et samarbeid som er veldig stolte og ydmyke over, Scandic har store forventninger til hvordan vi skal ivareta brannsikkerhet og brannforebygging på hotellene. Scandic er den største hotellkjeden i Norden, med 55.000 rom i seks land. Sammen setter vi nå en ny standard for hvordan hotell skal sikres mot den verst tenkelige ulykken, sier Morten Ameln, administrerende direktør i Firesafe.

I Norden omkom 279 mennesker i brann i 2017. Direktøren i Firesafe understreker at dette er 279 for mange, og at deres ambisjon å bidra til å redde enda flere liv og verdier, gjennom deres arbeid for et tryggere og mer brannsikkert samfunn.

-Hoteller er komplekse bygg med høy gjennomstrømning. Da er det ekstra viktig med god brannsikring og gode brannrutiner, sier Ameln. Firesafe sørger for utførelse av lokale avdelingskontorer over hele Norden, noe som gir kort responstid og kostnadseffektiv samkjøring av oppdrag. Vi arbeider med Scandic hver eneste dag for å skape trygghet for både gjestene og de ansatte, avslutter Morten Ameln.

660 ansatte i Team Firesafe vil nå bistå Scandic med å ivareta kjedens brannvernpolicy og krevende mål på området. Scandic og Firesafe skal samarbeide om fremtidsrettede og miljøvennlige løsninger, slik at brannvernpolicyen fortsetter å være i verdensklasse.

Om Firesafe

Firesafe er Nordens største selskap innen brannsikring, og Norges ledende aktør innen brannteknisk rådgivning og installasjon, samt kontroll og service av branntekniske installasjoner.  Firesafes verdier er kompetent – profesjonell – engasjert. Markedsområdene er bygg, offshore/marine og tunnel. Hovedkontoret er i Lørenskog utenfor Oslo. Firesafe har blant annet sentral godkjenning for prosjektering og kontroll brannkonsept i tiltaksklasse 3, samt overordnet ansvar utførelse av bygninger i tiltaksklasse 2. Selskapet har kontorer i de fleste større byene i Norge, Danmark, Sverige og Finland.  Firesafe ble etablert i 1981 og konsernet har 660 ansatte og en årlig omsetning på MNOK 820.