Slik brannsikrer du betong

betong-header

Eier du, eller har ansvar for et bygg i betong? Kanskje du har fått beskjed om at brannsikringen må oppdateres til dagens standard? Det finnes mange ulike løsninger, og det er stor forskjell på både pris og kvalitet på det som finnes på markedet. Uansett er det viktig å brannsikre betongen.

Etter hvert, er det mange som tilbyr brannsikring og oppgradering av betong. Det som er viktig å se på ved siden av pris, er at løsningen du velger er testet etter den nyeste standarden (2015, NS-EN13381-3).

Det finnes flere gode løsninger for å sørge for at betongkonstruksjoner kan oppdateres i henhold til gjeldende krav. Uansett om bygget er nytt eller gammelt, under total renovering eller i full bruk, kan vi finne en løsning som passer.

Hvilken løsning som passer best, vil avhenge av størrelse, bruksområde til bygget og om bygget står tomt eller er i bruk. Uansett er alle våre løsninger testet og godkjent etter den nye standarden fra 2015.

Brannhemmende isolasjonsplater

En av våre mest populære løsninger er våre Isover Pyro isolasjonsplater. Disse kan limes på betongen med et sementlim, og vil derfor ikke trenge stifter eller spikre. Platene kommer i en grønn-brun farge, men kan både males og kles etter ønske. Likevel er dette en løsning vi primært anbefaler til flater som er mindre synlige.

En av de store fordelene til Isover Pyro isolasjonsplater, er at de kan settes opp nær sagt hvor som helst. De etterlater en helt glatt flate og krever ingen særskilte forberedelser. Vi anbefaler disse til store og mellomstore prosjekter, og prosjekter der interiøret allerede er på plass.

Brannhemmende maling på betong

Brannhemmende maling er en annen løsning vi tilbyr. Denne kan brukes som eneste løsning, slik at vi maler all betongen som skal brannsikres, eller i kombinasjon med Isover Pyro. Et eksempel på dette er blant annet bygg som har søyler. Da kan brannhemmende isolasjonsplater benyttes på vegger og tak, og maling på søylene.

Vår brannhemmende maling Amotherm Concrete er miljøvennlig og vannbasert. Den kan dessuten males over i ønsket farge, slik at det står i stil med resten av bygget.

Å benytte maling, har en noe høyere kvadratmeterpris enn våre andre løsninger. Derfor anbefaler vi i hovedsak maling til mindre prosjekter, som delløsning eller i situasjoner der for eksempel verneverdige bygg skal oppgraderes. Malingen er også godkjent til bruk på murstein.

Sprøytebetong

For kunder med store prosjekter der det enten totalrenoveres, eller det er nybygg, kan Perlite- eller Vermiculite-spray anbefales.

Da denne løsningen krever spesialutstyr, og det trengs en del tid til å rigge opp dette, er det ikke økonomisk egnet for mindre prosjekter. På store prosjekter, er derimot dette den rimeligste løsningen.

Med en stor sprøyte, sprayes den brannhemmende sprøytebetongen utover de flatene som skal dekkes. Den støver ikke, men kan dryppe noe. Derfor må alt rundt dekkes til frem til alt er ferdig.

Vi hjelper deg gjerne å brannsikre betong

Uansett hvilken løsning som passer til ditt prosjekt, kan du være trygg på at det Firesafe leverer er dokumenterbart, testet etter nyeste standard og miljøvennlig. I de aller fleste tilfeller, vil valget av løsning påvirkes av om flatene som skal dekkes er synlige eller ikke.

Vi hjelper deg gjerne med å se på hvilke løsninger som er mest gunstig for ditt prosjekt.