Brannisolering

Utføring av brannbeskyttelse av stål

Brannisolering: Firesafe hjelper med brannisolasjon i alle typer bygg

Trenger dere brannisolasjon i deres bygg? Da kan Firesafe hjelpe til. Vi har over 40 års erfaring med brannisolering i alle slags bygg og for alle slags virksomheter.

Kontakt oss

Isolasjon er en viktig form for brannbeskyttelse. Firesafe har en rekke løsninger som kan beskytte konstruksjoner og hindre brannspredning. Dette kan redusere konsekvensene av en brann.

Firesafe er totalleverandør innen brannsikring. Det betyr at dere får alt dere trenger hos samme leverandør. Slik sparer dere både tid og penger på brannisolering.

Firesafe tilbyr:

 • Prosjektering
 • Montering
 • Kontroll og vedlikehold

Ønsker dere hjelp med brannisolasjon i deres bygg? Da kan Firesafe gjøre jobben. Les mer under eller ta kontakt for et tilbud i dag.

Hva er brannisolering?

Brannisolering er ulike løsninger som beskytter bygg og konstruksjoner mot brann. For eksempel kan man isolere en bærende søyle med plater av steinull. Uten isolasjon kunne brannen skadet søylen og ført til store ødeleggelser. 

Prinsippet minner om vanlig isolasjon i bygninger. Da isolerer man for å holde på varmen. Brannisolasjonen fungerer på samme måte: den hindrer at brannen sprer seg og skader viktige konstruksjoner. 

Bruk av brannisolasjon kan:

 • hindre spredning av brann
 • hindre at bærende konstruksjoner kollapser
 • redusere skadene på bygget

mann som slukker brann

Våre produkter innen brannisolering

Firesafe har flere ulike produkter og løsninger som gir god brannbeskyttelse.

Våre produkter innen brannisolasjon:

 • Spray
 • Steinull
 • Brannmaling

Spray

Firesafe har lang erfaring med sprayisolering. Isolering med spray gir god brannbeskyttelse, samtidig kan spray spare dere for både tid og penger. Dette passer perfekt når det ikke egner seg å gjøre større endringer på bygget – enten på grunn av tid eller av andre årsaker.

Steinull

Steinull gir god brannbeskyttelse og benyttes gjerne til søyler, bjelker, rør og kanaler av stål. Slik isolasjon består av fibre laget av stein. Disse har et høyere smeltepunkt enn annen isolering, og kan tåle opp mot 1000 ℃. 

Firesafe bruker blant annet steinull fra anerkjente ISOVER. ISOVER FireProtect 150 er testet og godkjent for brannmotstand opp til 240 minutter. Du finner sikkerhetsdatablad og teknisk dokumentasjon på våre sider.

Brannmaling

Firesafe bruker også brannmaling. Vi bruker blant annet brannmalingen Interchar fra merket International Paint. Interchar er vannbasert brannmaling med høy brannmotstand. Malingen gir opptil 120 minutter brannbeskyttelse for bærende stålkonstruksjoner.

Interchar har blitt testet, vurdert og sertifisert i henhold til en rekke standarder. Du kan lese spesifikke tekniske datablader på våre sider.

bygg

 

Hvilke deler av et bygg trenger brannisolasjon?

Brannisolering er spesielt viktig i bygg med kanaler, rør, bjelker, stolper, tak og andre konstruksjoner i stål. Målet er å redusere risikoen ved en eventuell brann.

Følgende konstruksjoner bør brannisoleres:

 • Ventilasjonskanaler og rør
 • Stål og bærende konstruksjoner
 • Korrugert stålplatetak

branntetting

Brannisolering av ventilasjonskanaler og rør

Isolasjon av ventilasjonskanaler med steinull kan være svært effektivt. Man kan trekke ut røyk og varme via ventilasjonssystemet. Slik kan isolasjon av ventilasjonskanaler hindre spredning av brann, noe som reduserer skadeomfanget. 

Brannisolering av stål og bærende konstruksjoner

Det er spesielt viktig å beskytte bærende konstruksjoner. Her snakker vi for eksempel om søyler (både frittstående og inntil vegg), bjelker og lignende. Hvis disse kollapser, kan brannen føre til enda større skader. Gjennom bruk av isolasjon med høy brannmotstand kan disse stå til brannen er slukket. 

Brannisolering av korrugert stålplatetak

Bruk av stålplatetak er kostnadseffektiv, men de tåler ikke høy varme. Ved brann kan slike tak kollapse. Heldigvis er steinull svært effektiv til å beskytte slike tak mot brann.

 

Firesafe hjelper dere å beskytte bygget mot brann

Vi er totalleverandør innen brannsikkerhet. Gjennom oss får dere den hjelpen dere trenger før, underveis og etter byggeprosjektet er ferdigstilt. Hos oss får dere teknisk kompetanse, personlige service og over 40 års erfaring.

Har du spørsmål? Eller ønsker du et tilbud? Ta kontakt med oss i dag.

Kontakt oss

Medarbeider som smiler

Vi står klare til å hjelpe deg

Som totalleverandør kan vi bistå deg med både stort og smått. Om det er noe du lurer på så ikke nøl med å ta kontakt – vi står klare til å hjelpe deg!