Brannmaling

Brannmaling

Brannmaling, eller brannhemmende maling, er maling som beskytter konstruksjoner av stål, betong, tre og andre materialer mot brann. Firesafe har erfaring med brannmaling i alle slags bygg.

Kontakt oss

Firesafe har lang erfaring med brannbeskyttelse og brannisolasjon. Brannmaling er en viktig form for brannbeskyttelse av stål, betong, tre og andre materialer. Malingen kan brukes i alle slags bygg, både utvendig og innvendig. 

Ta kontakt i dag om du ønsker et tilbud på brannmaling til ditt bygg.

Brannmaling hos Firesafe

Hos Firesafe har vi ulike typer brannhemmende maling:

  • Brannmaling for stålkonstruksjoner
  • Brannmaling for betongkonstruksjoner
  • Brannhemmende maling og/eller impregnering for treverk

Alle våre produkter følger selvsagt gjeldende krav og standarder.

Firesafe

Brannmaling for stålkonstruksjoner

Brannhemmende maling er spesielt viktig for bærende stålkonstruksjoner. Ved høye temperaturer reduseres stålets bæreevne betydelig. I en brannsituasjon betyr det at en bærende konstruksjon kan miste bæreevnen og i verste fall kan kollapse. Skadene etter en brann kan derfor bli unødvendig store. 

Det er her brannbeskyttelse kommer inn. Malingen isolerer stålet slik at det tåler høyere temperaturer over lengre tid.

bygg

Interchar fra International

Firesafe bruker blant annet brannmalingen Interchar fra merket International Paint. Interchar er vannbasert brannmaling med høy brannmotstand. Malingen gir opptil 120 minutter brannbeskyttelse for bærende stålkonstruksjoner. 

Interchar har blitt testet, vurdert og godkjent i henhold til en rekke standarder. Bygget kommer derfor til å oppfylle gjeldende brannkrav. Interchar kan overmales med flere godkjente toppstrøk. 

Du finner teknisk dokumentasjon og sikkerhetsblader på våre sider.

Brannhemmende maling for betong

I mange prosjekter, spesielt i forbindelse med rehabilitering, kan det vise seg at betongoverdekningen over armeringen ikke er tilstrekkelig for å møte brannkravet. En rask og kostnadseffektiv måte å oppgradere dette på er å påføre tilstrekkelig med brannmaling for betong. 

Amotherm Concrete WB kan benyttes på betong-dekker, -vegger, -søyler og -bjelker. Benyttes normalt sammen med primer og om ønskelig toppstrøk. Toppstrøket gir en ekstra beskyttelse og kan leveres i ønsket farge.

Brannhemmende maling og impregnering for treverk

Brannsikkerhet er vel så viktig i bygg med konstruksjon av tre. Her brukes egne typer maling. Også disse er godkjent etter gjeldende krav og standarder. 

Brannhemmende maling/impregnering kan forbedre brannmotstanden til treoverflater. Ved korrekt behandling kan en oppnå B-s1,d0 i henhold til EN13501-1 (“Reaction to fire”). Det er også mulig å oppgradere bæreevnen (“R-kravet”) til treverk med brannmaling.

Amotherm Wood fra Amonn

Firesafe har flere typer brannmalinger fra Amonn, de mest vanlige er:

Vannbaserte for innendørs bruk:

  • Amotherm Wood WB (+ Amotherm Wood Top WB)

Solventbaserte to-komponent maling for innen- og utendørs bruk:

  • Amotherm Wood 450SB (transparent)
  • Amotherm Wood 451SB (leveres i ønsket farge)

Amotherm Wood WB er en brannhemmende ekspanderende maling. Malingen påføres på treverk. Den lager et skum når den reagerer med høy varme og flammer. Skummet sveller til en viss tykkelse og isolerer.  

Om ønskelig kan en også benytte Amotherm Wood Top WB som et beskyttende toppstrøk. Den kan for eksempel påføres om siste strøk over Amotherm Wood WB. Malingen er tilgjengelig i forskjellige farger på forespørsel. Den kan brukes som en farget overflate og for å forbedre mekaniske egenskaper og fuktbestandighet.

Amotherm Wood 450SB er en solventbasert 2-komponent ablativ brannmaling. Systemet består av et hovedstrøk og et toppstrøk. Malingen er transparent og kan leveres i 3 glansnivåer. Siden den er solventbasert brukes den i hovedsak utendørs.

Amotherm Wood 451SB er en solventbasert 2-komponent ablativ brannmaling. Systemet består av et hovedstrøk og et toppstrøk. Malingen leveres i ønsket farge og kan leveres i 3 glansnivåer. Siden den er solventbasert brukes den i hovedsak utendørs.

Du finner teknisk dokumentasjon og sikkerhetsblader på våre sider.

NT Deco brannimpregnering for treverk fra Nordtreat

NT Deco er en vannbasert impregnering for behandling av treoverflater. Produktet trekker inn i treverket slik at trestrukturen fortsatt er synlig. Ved korrekt behandling oppnår en B-s1, d0 (EN13501-1). NT Deco kan benyttes både innen- og utendørs, og kan leveres i transparent samt en mengde andre farger. Hvis ønskelig sender vi deg gjerne fargeprøver.

brannrådgiver

Firesafe – din totalleverandør for brannsikring

Firesafe har levert brannsikring i over 40 år. Vi jobber med alt fra brannvernkurs for bedrifter til brannkrav for næringsbygg eller brannsentraler for borettslag. Gjennom disse årene har vi fått bred erfaring med å finne tilpassede løsninger til en rekke ulike bygninger og virksomheter.

Vi hjelper dere å planlegge brannsikkerheten

Firesafe leverer brannsikkerhet i både nye og gamle bygninger. Vi hjelper dere med å planlegge brannsikkerheten tidlig i prosjektet. Dette kan være alt fra system for slukking til brannsoner eller varsling og deteksjon. 

Vi monterer branntekniske installasjoner

Firesafe sine lokale avdelinger monterer våre produkter hos dere. Da kan dere være trygge på at jobben blir gjort skikkelig. Vi kjenner våre produkter og har erfaring med de fleste bygninger og virksomheter. 

Vi utfører kontroll og vedlikehold

For å oppnå god brannsikkerhet er man avhengig av kontroll og vedlikehold. Vårt team kommer for å kontrollere de branntekniske installasjonene årlig – eller hyppigere dersom dere ønsker det. Vi kan også utbedre eventuelle avvik.

Én leverandør – alle tjenester innen brannsikkerhet

Når dere kun trenger å forholde dere til én leverandør, kan dere spare både tid og penger. Vi ønsker å gjøre brannsikkerhet så enkelt og praktisk som mulig for dere. Hos oss får dere én kontaktperson å forholde dere til. 

Ta kontakt i dag for et tilbud.

Medarbeider som smiler

Vi står klare til å hjelpe deg

Som totalleverandør kan vi bistå deg med både stort og smått. Om det er noe du lurer på så ikke nøl med å ta kontakt – vi står klare til å hjelpe deg!