Brannsentral

Finger som trykker på brannalarmsentral

Brannsentral for bedrifter og borettslag

En brannsentral sørger for at alle blir varslet i tide ved eventuell brann. Sentralen gir også god oversikt ved brann i kontorbygg eller boligbygg med flere boenheter.

Kontakt oss

Brannsentralen er et samlepunkt for røykvarslere og brannalarmer i bygget. Man kan også koble sammen flere brannsentraler. Hvis det begynner å brenne, får dere god oversikt over hvor det brenner via brannsentralen.

Firesafe har flere ulike produkter i kategorien. Våre brannsentraler har flere funksjoner, og de kan tilpasses etter deres bygg og behov. 

Ta kontakt i dag for et tilbud eller få mer informasjon under.

Hvordan fungerer en brannsentral?

Sentralen fungerer altså som et samlepunkt for røykmeldere og andre detektorer i bygget. Bruk av brannsentraler kan redusere konsekvensene av brann.

bygg

Kontorbygg

I et kontorbygg betyr dette at man raskt ser hvilke etasjer eller soner det brenner i. Her dreier det seg gjerne om større bygg med flere brannsoner. I tillegg kan man koble sammen flere sentraler som kan varsle hverandre. Med andre ord kan en del av bygget bli varslet om brann et annet sted i bygget.

Boligbygg

For et boligbygg med flere boenheter kan man koble sammen flere sentraler. Hver boenhet har sin egen sentral. Hver sentral er koblet til egne detektorer – for eksempel brannalarm eller røykvarsler. Hvis det begynner å brenne i en boenhet, kan sentralen utløse alarm i de andre boenhetene. Man kan også enkelt overstyre dette via sentralen slik at andre boenheter ikke blir varslet.

Viktig med tidlig brannvarsling

Det er viktig med systemer som tidlig oppdager og varsler om brann. I Byggteknisk forskrift (TEK17) står det at byggverk “skal ha utstyr for tidlig oppdagelse av brann slik at den nødvendige rømningstiden reduseres.” Gode systemer for oppdagelse og varsling kan redde liv og eiendom. 

Røykventilasjon

Sentralen kan også kobles til byggets brann- og røykventilasjon. Herfra får du enkelt oversikt over hvilke detektorer som er utløst og hvilke røykluker som er åpnet. Røykventilasjon lufter ut skadelig røyk fra bygget. Dette kan både redusere senskader og redde personer i bygget.


bygg med ventilasjon i stål    

Brannsentral hos Firesafe

Alle våre brannsentraler kommer fra anerkjente produsenter og leverandører. Våre sentraler er selvsagt testet, kontrollert og godkjent etter alle gjeldende standarder og krav. Med Firesafe får dere et anlegg som er laget for å vare, og som er pålitelig år etter år. 

Totalleverandør innen brannsikring

Firesafe har over 40 års erfaring med brannsikkerhet. Vi har jobbet med alle slags bygg, og vi finner raskt frem til en løsning som passer for dere. Hos oss får dere:

  • Prosjektering
  • Montering
  • Kontroll og vedlikehold 

Med andre ord trenger dere kun å forholde dere til ett firma når det kommer til brannsikkerheten. Det sparer dere for tid og penger. 

Tilpasset deres bygg og behov

Vi tilpasser gjerne brannsentralen(e) etter deres behov – uansett hvilken størrelse bygget har. Sammen finner vi frem til hva dere trenger – antall sløyfer, sentraler, detektorer og lignende. Firesafe er totalleverandør og kan også dekke andre behov innen brannsikring.

Firesafe

Kontrollavtale

Ved kjøp av brannsentral anbefaler vi også kontrollavtale. Ved inngått kontrollavtale får du:

  • Enhetlig dokumentasjon 
  • Fast faglig kontaktperson 
  • Forutsigbare kostnader 
  • Anbefaling til fremtidig vedlikehold

Ta kontakt for tilbud eller mer informasjon

Ønsker du mer info om våre produkter og tjenester? Da er det bare å ta kontakt på telefon eller mail. Du kan også fylle ut skjemaet til høyre.

Kontakt oss

Medarbeider som smiler

Vi står klare til å hjelpe deg

Som totalleverandør kan vi bistå deg med både stort og smått. Om det er noe du lurer på så ikke nøl med å ta kontakt – vi står klare til å hjelpe deg!