En branndør isolerer mot brann og sørger for et sikkert og trygt miljø

Firesafe har et bredt utvalg av branndører og brannporter. Vi leverer og installerer i hele Norge og dørene blir hentet eller sendt ut på dagen.

Avhengig av klassifisering og utseende kan du tilpasse din branndør til ditt miljø. Du kan velge om dørene skal være uklassifiserte eller om de skal beskytte mot brann, lyd, branngass eller innbrudd. I enkelte områder stilles det også krav til at dørene skal være selvlukkende og røyktette. Vi leverer løsninger som passer dine krav og ditt bygg.

 

Skyveporter i stål

Våre brannskyveporter er testet og har dokumentert opp til 120 minutters brannmotstand. Skyvedørens portblad er 60 mm tykt, med en forsinket stålprofil montert rundt bladet. Portbladene leveres i seksjoner som er enkle å montere og de krever ingen sveising.

 

Skyveportene monteres på en kraftig horisontal bæreskinne og porten er selvlukkende med loddstengning. Bæreskinnen og bærebeslaget er dekket av et pent deksel for et behagelig utseende.

 

Branndør i stål

Vi leverer ståldører med fokus på brann og mekanisk styrke. Disse kommer i et bredt utvalg av standardiserte ståldører. Dermed kan du velge en ståldør med passende utseende og farge til miljøet i ditt bygg. Ståldørene kan også leveres med belagte plater i ulike mønstre.

Til tross for at for at ståldørene er standardiserte, kan du velge mellom et utvalg av karm-typer, terskel-typer og ulike beslagløsninger. På vårt lager har vi både enfløyet og tofløyet ståldør.

 

Branndør i tre

Alternativt kan du gå for en branndør i tre. I enkelte miljøer hvor mekanisk påvirkning er stor, kan disse i tillegg leveres med en stålkarm. Tredørene leveres i et bredt utvalg farge, malte overflater, laminater og finér, slik at du finner en løsning som passer ditt miljø.

 

Vi anbefaler en kantlist rundt hele tredøren for et pent, praktisk, rengjøringsvennlig og hygienisk produkt. Også tredørene finnes i et stort utvalg av karm-typer, terskel-typer og beslagløsninger. Som standard males karmer og dørblader med en miljøvennlig vannbasert maling.

 

Branndør fra Daloc

I tillegg til de standardiserte lagerførte branndørene fra Daloc som leveres på dagen, tilbyr vi også et større hurtigsortiment. Dette sortimentet inneholder et større utvalg av lyd-, sikkerhets- og branndør i både stål og tre. Disse dørene har noe lengre leveringstid, med en leveranse på inntil to uker. Til gjengjeld får man større valgfrihet på funksjon og farge.

 

En branndør fra Daloc kan brukes i alt fra industrilokaler til offentlige miljøer og leiligheter. De leveres alltid sammensatt for en lettere håndtering og montering. Med en dør fra Daloc kan du være sikker på at du får et produkt av høy kvalitet. De er enkle å vedlikeholde, har lang levetid og takket være kort monteringstid har de også lav totalkostnad.

 

Her kan du se nærmere på dørkatalogen til Daloc.

 

Sikkerhet

I tillegg til estetikk skal en branndør tilfredsstille visse krav til sikkerhet. Dette gjelder spesielt for boligblokker og bygårder. I tillegg stilles det særlig strenge krav til brannsikkerheten i industri- og lagerbygg på grunn av ekstra store transportåpninger.

For å oppnå tilstrekkelig brannmotstand kreves det riktig montering av branndører og porter. Våre montører i Firesafe sørger for at din dør blir riktig montert i veggen og gir deg veiledning for valg av funksjon, krav, bruksområde og utseende for din dør. Dermed kan du være trygg på at du får en sikker løsning tilpasset dine behov.

Vil du vite mer? Ta kontakt med oss i Firesafe, så hjelper vi deg med å finne en passende løsning.

 

Les mer: Brannforebygging