Brannfugemasse

Medarbeider som branntetter

Brannfugemasse

Brannfugemasse må brukes i små åpninger der det ikke er noe annet som beskytter for at flammene der en brann oppstår kan spre seg. Massen er en svært viktig del av brannsikringen, og er helt nødvendig for optimal brannsikkerhet.

Kontakt oss

Men hvilken type du skal bruke er ikke alltid like lett å vite. Dette vet vi i Firesafe alt om. Vi er en totalleverandør innenfor brannsikring, og kan bistå med alt fra produkter til kurs. Vil du vite mer om oss? Ta kontakt for mer informasjon, eller les videre for å lære mer om brannfugemasse og brannsikring.

Hva brukes brannfugemasse til?

For å opprettholde de brannbeskyttende egenskapene til gulv- og veggkonstruksjoner må små åpninger eller gjennomføring dekkes med brannfugemasse slik at kravene for brannsikring som er pålagt blir oppnådd.

Det finnes mange ulike typer brannfugemasser, og hvilken type du bør velge beror på hva slags åpning du skal tette. Noen egner seg for eksempel til tetting av kabler mens andre passer best for bruk i sprekker i gipsplatekonstruksjoner.

Videre skal vi ta deg gjennom de ulike typene vi tilbyr hos Firesafe.

kurs og opplæring med Firesafe

FIRESAFE Fugemasse Akryl

Firesafe Fugemasse Akryl er et produkt som egner seg svært godt for fugetetting av større fuger og spalter, gjennomføringstetting av enkelt­ kabel, kabel i bunt samt gjennomføringstetting av isolerte stålrør i murte/støpte, eller gipsplatekonstruksjoner.

Denne brannfugemassen er brannhemmende, og massen ekspanderer når den blir opphetet. På denne måten forblir det tett til tross for svært høy temperaturer.

FIRESAFE Varmeekspanderende EX

Firesafe EX er en brannfugemasse som benyttes i hovedsak kombinert med mineralull/steinull eller polyester bak fugemassen. Massen egner seg for bruk i murte, støpte eller gipsplatekonstruksjoner. Dette er en grafittfugemasse som ekspanderer allerede ved 150 grader celsius. Massen kan ekspandere mer enn 13 ganger sitt opprinnelige volum, og sørger derfor for optimal brannsikkerhet.

FIRESAFE FT Graphite

Firesafe FT Graphite er en fugemasse som egner seg best for tetting av diverse rør som blant annet kabler, EL-trekkerør, aluminiumsrør eller andre typer rør. Brannfugemassen ekspanderer på 180 grader cesius, noe som er litt høyere temperatur enn de overnevnte produktene, men den kan i gjengjeld bli 20 ganger større enn sitt opprinnelige volum.

FIRESAFE SILICONE Sealant

Firesafe Silicone er en silikonbasert masse og passer til brannteknisk tetting av åpninger i vegg samt dekkekonstruksjoner av tre, betong og stål.

Videre skal vi ta deg gjennom diverse brannsikringstiltak du selv kan gjøre.

Se våre kurs

Brannsikring

Det er flere tiltak du som enkeltperson kan gjøre for å forebygge brann og skadene fra en eventuell brann. Noe av det mest avgjørende du kan gjøre er å sørge for at det er minimum en røykvarsler i hver etasje, og at brannslukningsapparat samt brannteppe ligger lett tilgjengelig. I tillegg bør sjekke brannslukningsapparatet med jevne mellomrom for å sørge for at det ikke har passert utløpsdato, og for at det fungerer som det skal. Dette kan du gjøre selv, eller få sjekket på nærmeste brannstasjon. I tillegg bør du installere en brannsikkerytterdør og passe på at vinduer er helt tette.

Les mer: Brannsikring

branntetting

Har du plassert røykvarsleren på riktig sted? Det er strenge krav til hvor mange røykvarslere du skal ha i boligen og også hvor de skal plasseres. Varsleren skal plasseres på det høyeste punktet i taket og minimum en halv meter fra veggen. Det skal også være minimum en varsler per etasje som skal dekke kjøkken, stue, sone utenfor soverom og sone utenfor teknisk rom. det anbefales likevel og ha fler. For å være sikker på at du hører røykvarsleren uansett hvor i huset det brenner kan det være lurt med seriekoblede varslere.

Les mer: Brannalarm

Kontakt oss

Historien til Firesafe

Har du behov for bistand i brannsikring, branntetting eller brannkurs? Du kan stole på oss.

Historien til Firesafe går helt tilbake til 1981, da som en avdeling i Protan, Protan Brannsikring. I 1991 ble Protan Brannsikring kjøpt opp av Norsk Hydro, og etter dette skiftet Protan Brannsikring navn til Firesafe AS og ble en del av Hydro Care. Etter at Forebyggendeforskriften ble vedtatt i 1991 opprettet, Firesafe en rådgivningsavdeling fordi det ble et stort behov for brannteknisk rådgivning til bygningseiere.

brannrådgiver

I 2004 kjøpte Firesafe opp GPG Fire Systems i Sverige, som hadde vært Firesafes hovedleverandør på branntettemasse siden midten av 1980-tallet. I dag fremstår Firesafe som en totalleverandør innen brannsikring, og står klare til å hjelpe akkurat deg og ditt bygg med brannsikkerhet.

Les hele historien her.

Medarbeider som smiler

Vi står klare til å hjelpe deg

Som totalleverandør kan vi bistå deg med både stort og smått. Om det er noe du lurer på så ikke nøl med å ta kontakt – vi står klare til å hjelpe deg!