Brannslukker – Hvor er det viktigst å plassere dette apparatet?

Er bygningen eller boligen din brannsikker? Vet alle hvor nærmeste mulige brannslukker er? Har du kanskje ikke noen form for dette? Da er det på tide å gå til investering av dette.
Alle boliger skal ha en brannslukker, og det må være en husbrannslange eller et apparat som inneholder minst seks kilo pulver eller skum. Ifølge DSB, omkom totalt 25 personer i 2017 i brann. I 2016 startet hele 70 prosent av alle branner på kjøkkenet i blokkleiligheter. De fleste branner skjer i desembermåned, når man bruker både oppvarmingsapparater og komfyren som mest (men det er viktig å huske på at branner kan oppstå døgnet rundt og året rundt). Så hva betyr denne informasjonen for deg? Ved forebyggende tiltak i tillegg til godkjente slukningsapparater, kan man spare liv. Og selv om denne statistikken er rettet mot privatpersoner, så kan vi minne deg i bedrift på at en essensiell del av HMS-virksomhet er nettopp en godkjent brannslukker.

Hvilken type brannslukker er riktig for ditt behov?

Firesafe kan tilby fire typer brannslukningsapparater i tillegg til slukkespray.
Hvilken type brannslukker som er riktig for ditt behov, avhenger av bruksområde.

CO2-Slukkere

CO2-slukkere, eller også kalt kullsyrebrannslukkere, egner seg til brann i væsker, elektrisk utstyr eller gasser. Slukkemiddelet er rent, noe som er avgjørende ved slukking av brann i elektrisk utstyr, da forurenset vann kan gjøre området enda mer brannfarlig. Dermed egner apparatet seg for kjøkken, datamaskiner, laboratorier, finmekanikkbransjer og alt annet som benytter seg av elektrisk utstyr.

En CO2-slukker er en brannslukker som tar knekken på en brann ved å kvele den og i noe grad avkjøler den. Dette skjer ved at oksygenet i luften fortynnes.

Se her for mer informasjon om dette produktet.

Frityrslukker

Dette er en brannslukker som slukker branner i matfett, papir, tøy og andre fibermaterialer.

Les mer om produkter her.

Pulverslukker

Dette er en brannslukker som er en type ”allround-slukker”, og den benytter seg av ABC-pulver. Den egner seg til branner i tre, papp, bensin og respektive oljer, elektriske installasjoner, og gass.

Les mer om hvor ABC-slukker her.

Skumslukker

Dette er en brannslukker som er av typen AB, som vil si at den egner seg for væske, plast, tøy, fiber og papir. Les mer om produktet her.

Slukkespray

En slukkespray egner seg til å ha stående på kjøkkenet, da denne kan slukke små branner som en brann i matfett. Les mer her.