Røykgardiner

Røykgardiner

Vi i Firesafe har kun det beste innen brannsikkerhet, vi følger forskrifter slik at du kan være sikker på at de tjeneste du får av oss står til forventningene!

Kontakt oss

Brannsikkerhet

Å forebygge brann er alltid svært viktig, og for å kunne gjøre dette så effektivt som mulig lønner det seg å oppdatere brannsikkerheten. Dette gjelder både i selve bygget og kunnskapen til dem som oppholder seg der. Firesafe hjelper våre kunder med dette, enten de er på bedrifts- eller privatmarkedet.

Det er også essensielt og ha riktig utstyr, på denne måten kan du være trygg på at du har optimal sikkerhet og er forberedt på en eventuell brann. Slikt utstyr kan for mange bety røykgardiner av god kvalitet.

Hva er røykgardiner?

Dette er enkelt og greit en form for gardiner som hindrer gjennomgang av røyk i det bygget brannen oppstår. Gardinen er laget på en slik måte at de vil heises ned når er brannalarm blir utløst, på denne måten vil det ikke være et synlig sikkerhetstiltak.

Gardinene er laget av en glassfiberduk. Denne er forsterket med ståltråd og festet slik at den vil sitte godt. Den har også et polyuretanbelegg på begge sider av duken.

En branngardin kan monteres på forskjellige måter slik at den best tilpasses forholdene, både byggteknisk og arkitektonisk:

  • Montert med integrerte eller utenpåliggende styringsskinner, i veggsmyg.
  • Montert på vegg, utenpåliggende. Potensielt med skjult gardinrull over himling

bygg

Brukes særlig i publikumsarealer

Denne formen for brannsikring passer seg særlig å bruke på arenaer der det er mengder med besøkende, dette kan være i butikksentre, skoler, kontorlokaler eller lignende. Fordelen er at røykgardinene ikke vil være fremme til enhver tid og dermed ikke ta plass. Først når en brannalarm blir utløst og det er behov for det vil de slippes ned for å gjøre det de er laget for.

Dette vil kunne hindre at røyk og varme spres seg fra en del av et bygg til en annen del. På et vis som en branndør, bare at døren vil være der til enhver tid, noe gardinene ikke er. Om en brannalarm er utløst ved en feiltakelse vil gardinene selv gå opp igjen etter at alarmen er tilbakestilt. Ingen skade skjedd på gardinene ved en eventuell øvelse.

Etter at de har gått opp igjen er de igjen klar for en ny alarm, så lenge de ikke ble skadet etter en faktisk brann.

Kontakt oss

Firesafe

Kontakt oss

Har du spørsmål om røykgardiner? Du kan lese mer om det og andre tjenester vi tilbyr på nettsiden vår. Har du andre henvendelser, kanskje du lurer på hva slags brannsikring som vil passe i ditt bygg er det bare å ta kontakt med oss!

Vi har lang erfaring og alle våre ansatte har utdanning og fagkompetanse som gjør at vi kan tilby våre kunder kun det beste. Vi gleder oss til å hjelpe deg!

Medarbeider som smiler

Vi står klare til å hjelpe deg

Som totalleverandør kan vi bistå deg med både stort og smått. Om det er noe du lurer på så ikke nøl med å ta kontakt – vi står klare til å hjelpe deg!