Branningeniør

Anne med hjelm og synlighetsvest på byggeplass

Branningeniør

Har du behov for en branningeniør? Firesafe hjelper deg med brannsikkerheten. Våre branningeniører har erfaring med alle slags bygg og virksomheter.

Kontakt oss

En branningeniør er en ingeniør som jobber med brannsikkerhet i bygninger. Yrket krever utdanning som branningeniør eller sivilingeniør. Hos Firesafe blir du møtt av branningeniører med lang erfaring, høy kompetanse og riktig utdanning.

En branningeniør fra Firesafe kan hjelpe deg med prosjektering, rådgivning og design av branntekniske løsninger.

Firesafe sikrer bygget ditt mot brann

Er du entreprenør og trenger hjelp med brannsikkerheten i et bygg? Eller er du en byggeier som vil oppgradere slokkeanlegget eller brannalarmene? Da trenger du en ingeniør med kompetanse innen brannsikring.

Våre branningeniører jobber med:

 • Prosjektering av brannsikkerhet i bygg
 • Rådgivning i forbindelse med nybygg eller ombygging
 • Design av branntekniske løsninger
 • Kurs og utdanning

Ta kontakt for å prate med en av våre branningeniører. Sammen finner vi ut hvordan vi kan hjelpe deg.

Derfor bør du velge Firesafe

Det er mange gode grunner til å velge oss til ditt prosjekt:

 • 40 års erfaring
 • Over hele landet
 • Firesafe er totalleverandør

kurs og opplæring med Firesafe

40 års erfaring

Vi jobber både med store og små virksomheter, nye og gamle bygninger og alt fra brannkonsept, brannrådgivning, branntetting til kontroll og service av alle typer branntekniske installasjoner.

Over hele landet

Firesafe har flere avdelinger over hele landet, og det vil alltid være en avdeling nær bygget ditt – uansett hvor dere holder til.

Firesafe er totalleverandør

Vi er en totalleverandør innen brannsikring, og kan derfor også hjelpe til med installasjon og vedlikehold.

Ønsker du mer informasjon om hvordan en branningeniør hos oss jobber? Da kan du lese mer om det under.

brannrådgiver

Firesafe Consulting jobber med rådgivning

Firesafe Consulting er en selvstendig enhet i Firesafe-konsernet. Tjenestene inkluderer brannteknisk rådgivning, brannvernledelse, tegning av branntegninger og en rekke andre tjenester innen prosjektering og beregninger.

En branningeniør hos Firesafe leverer rådgivning, kartlegging, prosjektering og design av løsninger tilpasset ditt behov og prosjekt. Vi har kunnskap og erfaring som sikrer profesjonell og trygg brannsikring, og samarbeider tett med entreprenører og eiere for å finne den beste brannsikringen for både bygninger og mennesker.

Forebygg brann – ta brannkurs

Våre dyktige branntekniske rådgivere i Firesafe Consulting arrangerer brannkurs og fagseminarer om forebygging av branner. I løpet av kursene går vi blant annet gjennom:

 • Brannårsaker og statistikk
 • Lover og forskrifter
 • Passiv og aktiv brannsikring
 • Risikokartlegging og ansvar
 • Øvelse og opplæring

Kursene holdes av branningeniør og branntekniske rådgivere.

Kontakt oss

Brannforebygging

Firesafe tilbyr totalavtaler innen brannsikring som gir virksomheter forutsigbarhet. Vi kartlegger og skreddersyr avtaler som sikrer alt innenfor brannvern, sikkerhet og brannforebygging. Som eier og forvalter av et byggverk stilles det krav til at du skal sette deg inn i den til enhver tid oppdaterte brannforskriften.

Med Firesafe har du mulighet til å ta kurs i brannforebygging slik at du er sikret den oppdaterte kompetansen. I tillegg tilbyr vi produkter og assistanse som dekker alle behov virksomheten har.

Brannforebygging innebærer også å kontrollere bygningsforskrifter og vedtekter, samt bygningsdeler og sikkerhetsinnretninger. Det er som regel beskrevet i driftsdokumentasjon fra produsent hva som skal kontrolleres og hvor ofte kontrollen skal gjennomføres.

brannprosjektering

Sikkerhet i omgivelsene

En branningeniør kan gi råd og anbefalinger knyttet til oppmerking og sikring av omgivelsene. I offentlige bygninger og lokaler er det lovpålagt å anvende sikkerhetsskilting. Dette gjelder for eksempel et brannslukningsapparat eller en brannslange.

Skilter for rømningsveier og førstehjelpsskrin skal være grønne, og markerer nød. Ledelinjer sørger for god oppmerking, og kan utgjøre forskjellen mellom liv og død ved brann og røykutvikling. Den oppladede energien i etterlysende ledelinjer lyser gulgrønt.

Få hjelp av en branningeniør

Det settes strenge krav til nybygg og rehabilitering av bygninger for nødlysanlegg. En branningeniør kan hjelpe deg i forbindelse med slike anlegg og annen oppmerking. Nødlys skal ha egen kraftforsyning, slik at det lyser selv om det oppstår svikt i den normale spenningstilførselen. De ulike typene nødlys er:

 • Ledelys
 • Markeringslys
 • Antipanikklys

Taktil merking sørger for sikker ferdsel for alle uavhengig av funksjonsevne, og er påbudt i henhold til universell utforming. Dette er følbare sensorer som markerer endringer i banen der mennesker ferdes. Hensikten er at synshemmede og svaksynte skal kunne ta seg trygt frem alle steder hvor allmennheten ferdes og oppholder seg. I forbindelse med brannsikkerhet er taktil merking et viktig tiltak for at alle skal kunne ta seg til et trygt område.

Branningeniører i Firesafe

Firesafe er en erfaren totalleverandør innen brannsikring, og en dyktig branningeniør hos oss bistår med prosjektering, kartlegging og design av løsninger.

Arbeidet foregår i samarbeid med kollegaer som er branntekniske rådgivere. Med Firesafe får du dermed bare ett firma å forholde deg til. Vi bidrar til å redde liv gjennom vårt arbeid for et tryggere og mer brannsikkert samfunn.

Å ivareta sikkerhet krever riktig kunnskap. En branningeniør må ha kunnskap om prosessene som styrer en brann, og evne til å vurdere omfanget av brannen og skadene. Sentrale temaer for en branningeniør er brannfysikk, brannvern, bygningsteknologi og risikovurdering av brann.

Kontakt oss

Det er svært viktig å kunne føle seg trygg både hjemme og på jobb. Firesafe tilbyr også produkter og systemer for bygninger og borettslag som hjelper personal og beboere å oppnå denne tryggheten. Invester i et godt alarmsystem, en røykvarsler du kan stole på og pass på å ha brannslukningsapparat tilgjengelig.

Ønsker du å lære mer om brannsikkerhet og få hjelp til å sikre arbeidsplassen din? Ta kontakt med Firesafe og sett opp et brannkurs, slik at du kan forebygge branner. Vi tilbyr også nettbasert kurs i brannvern.

Medarbeider som smiler

Vi står klare til å hjelpe deg

Som totalleverandør kan vi bistå deg med både stort og smått. Om det er noe du lurer på så ikke nøl med å ta kontakt – vi står klare til å hjelpe deg!