Røykluker

Røykluker til næringsbygg

Sikre brannsikkerheten i ditt bygg ved hjelp av Firesafe. Vi leverer utstyr, som røykluker, av høy kvalitet. Vi har kun det beste av produkter for din brannsikkerhet.

Kontakt oss

Hva er en røykluke?

Når et bygg brenner, oppstår det store mengder røyk, denne er svært giftig å puste inn, i tillegg til at den gjør det krevende å komme seg til nærmeste rømningsvei og ut av bygget. For å gjøre dette kan man benytte seg av røykventilasjon i form av røykluker.

Brannsikring med røykluker og røykventilasjon

En slik løsning vil egne seg i bygninger med en etasje der røyken kan få sige opp og ut gjennom luker i taket. Disse lukene er som en form for vinduer som blir plassert på taket. Røyklukene slipper inn naturlig lys i tillegg til at de gir mulighet for naturlig lufting. 

Slikt utstyr skal holde en viss standard og må derfor være i forskriftsmessig stand. Vi i Firesafe sikrer at du får brannvernutstyr som fungerer som de skal. 

Ta kontakt med oss dersom du trenger røykluker eller røykventilasjon til ditt næringsbygg. Vi bistår deg og bedriften din med brannforebyggende utstyr.

Hvorfor er røyken farlig?

Som nevnt over vil røykluker kunne gi fri vei i ganger slik at alle vil kunne komme seg ut av bygget uten å bli røykforgiftet. Hvorfor er dette så viktig?

Røykforgiftning er i hovedsak grunnen til at mennesker dør i brann. Som oftest blir mennesker kullosforgiftet i branner, denne gassen hindrer oksygen fra å tas opp i kroppen, dette kan gi permanente skader på hjernen dersom man overlever. 

Andre skader som kan komme av røyk er:

  • Brannskader mot de øvre luftveier
  • Kjemiske skader av luftrør og bronkier

bygg

H3: Livsviktig med god røykventilasjon

Begge de formene nevnt over vil kunne gjøre store skader dersom de blir pustet inn. Nettopp derfor er det så viktig med god røykventilasjon.

Røykventilasjon er viktig for å få røyk og giftige gasser ut av bygninger. Ved å åpne røykluker under brann kjøler man ned branngassene og unngår overtenning i bygget. Slik blir det lettere å evakuere og sikre et bygg, og jobben til brannvesenet blir lettere.

Les mer: Brannventilasjon for bedrifter og boligbygg.

kurs og opplæring med Firesafe

Forebygg brann

Det viktigste når det kommer til å forebygge brann er å ha både oppdatert utstyr og kunnskap om brannsikkerhet. Firesafe utfører kurs i brannsikkerhet slik at dine ansatte og andre i bygget er forberedt og kan unngå spredning av brann, samt å komme seg ut av en farlig situasjon. 

Det vanligste utstyret, og det du bør ha i orden er blant annet brannslukningsapparat. Dette er påbudt i alle boliger og fritidsboliger. Mer omfattende utstyr er for eksempel branngardiner eller røykluker. Firesafe tilbyr alt slags brannutstyr og installasjon av dette, både i borettslag, kontorlokaler og andre bygg. 

Sørg for at utstyret ditt vedlikeholdes

Pass også på at utstyret ditt sjekkes og vedlikeholdes jevnlig. Firesafe tilbyr årskontroll som en del av vår totalavtale. Utstyret skal alltid være klart til bruk og kan være livreddende dersom en brann oppstår. Kontroller også utstyret selv, så hyppig som mulig, og pass på at for eksempel slukningsutstyr er innenfor utløpsdato. 

brannrådgiver

Kontakt oss

Du må gjerne lese mer om andre tjenester vi tilbyr eller ta kontakt med oss. Firesafe er totalleverandør innen brannsikring, og vi tilbyr alle tjenester som trengs for å sikre ditt bygg mot brann. 

Har du spørsmål om brannsikkerhet i ditt bygg er det bare å ta kontakt med oss. Vi ser frem til å høre fra deg.

Medarbeider som smiler

Vi står klare til å hjelpe deg

Som totalleverandør kan vi bistå deg med både stort og smått. Om det er noe du lurer på så ikke nøl med å ta kontakt – vi står klare til å hjelpe deg!