Se våre tjenester

Hva er en røykluke?

Når et bygg brenner, oppstår det store mengder røyk, denne er svært giftig å puste inn, i tillegg til at den gjør det krevende å komme seg til nærmeste rømningsvei og ut av bygget. For å gjøre dette kan man benytte seg av røykventilasjon i form av røykluker.

En slik løsning vil egne seg i bygg med en etasje der røyken kan få sige opp og ut gjennom luker i taket. Disse lukene er som en form for vinduer som blir plassert på taket. Disse røyklukene slipper inn naturlig lys i tillegg til at den gir mulighet for naturlig lufting.

Slikt utstyr skal holde en viss standard og må derfor være i forskriftsmessig stand. Vi i Firesafe sikrer at du får brannvern utstyr som holder det de lover og fungerer som de skal.

Hvorfor er røyken farlig?

Som nevnt over vil røykluker kunne gi fri vei i ganger slik at alle vil kunne komme seg ut av bygget uten å bli røykforgiftet, men hvorfor er dette så viktig?

Røykforgiftning er i hovedsak grunnen til at mennesker dør i brann. Som oftest blir mennesker kullosforgiftet i branner, denne gassen hindrer oksygen fra å tas opp i kroppen, dette kan gi permanente skader på hjernen dersom man overlever.

Andre skader som kan komme av røyk er:

  • Brannskader mot de øvre luftveier
  • Kjemiske skader av luftrør og bronkier

Begge de formene nevnt over vil kunne gjøre store skader dersom de blir pustet inn. Nettopp derfor er det så viktig med god røykventilasjon.

Forebygg brann

Det viktigste når det kommer til å forebygge brann er å ha både oppdatert utstyr og kunnskap om brannsikkerhet. Firesafe utfører kurs i brannsikkerhet slik at du og din familie, eller dine ansatte, er forberedt og kan unngå spredning av brann, samt å komme seg ut av en farlig situasjon.

Det vanligste utstyret, og det du bør ha i orden er blant annet brannslukningsapparat - dette er faktisk også påbudt i alle boliger og fritidsboliger. Mer omfattende utstyr er for eksempel branngardiner eller røykluker. Firesafe tilbyr alt slags brannutstyr og installasjon av dette, både i private hjem og i kontorlokaler.

Pass også på at utstyret ditt sjekkes og vedlikeholdes jevnlig, helst hvert 5. år av kompetent fagpersonell. Utstyret skal alltid være klart til bruk og kan være livreddende dersom en brann oppstår. Kontroller også utstyret selv, så hyppig som mulig, og pass på at for eksempel slukningsutstyr er innenfor utløpsdato.

Kontakt oss

Om du ønsker å lese mer om tjenestene vi tilbyr kan du besøke nettsiden vår. Har du spørsmål er det bare å ta kontakt med oss! Vi gleder oss til å høre fra deg!